Desert prajitura de ciocolata amaruie si sfecla rosie

de Anett in Jamie Oliver, 26 Noi 2017 | 4216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cicolata amaruie
  • 250 gr sfecla cruda
  • 4 ou
  • 150 gr zahar brun
  • 120 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura praf de cacao
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de ciocolata amaruie si sfecla rosie:

Preincalzim cuptorul.

In primul rand topim ciocolata intr-un bol peste baie de aburi. 

Curatam sfecla si razuim pe gaura mare a razatoarei. Separam oule, adaugam galbenusurile la sfecla si albusurile le punem intr-un bol separat. La sfecla mai adaugam parful de copt, praful de cacao, zaharul brun si faina. Amestecam bine, apoi adaugam ciocolata topita, racita.

Batem albusurile tare, apoi incorparam cu grija in amestecul cu sfecla.

Turnam amestecul intr-o tava acopaerita cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 40-50 de minute.

TIPS-URI

1

in loc de faina, putem adauga migdale sau nuca macinata

2

putem servi cu dulceata de caise sau iaurt grecesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de ciocolata amaruie si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri fel de fel